1001 orvos hálapénz nélkül

Kedves 1001!

2019. novemberében segítségetekkel elindítottuk a Kamara megújítását. Célunk volt, hogy valóban a tagság Kamarája lehessen a MOK, és egy olyan szervezetté váljon, ami aktívan tesz is valamit az ágazat rendbetételéért. Sokan kérdeztétek, hogy hogyan megyünk tovább. Itt a válasz:

A magyar jog szerint azonban, bármennyire is szeretnénk, jelenleg egyvalamire nincs magától értetődő jogunk: nem ülhetünk ott a mindenkori politikai erők és ágazati képviselők között az egészségügyi bértárgyalásokon. Erre ugyanis csak az ágazat úgynevezett reprezentatív szakszervezetének van lehetősége, ami jelenleg a Cser Ágnes vezette MSZ-EDDSZ. Bár felvettük egymással a kapcsolatot, és bár elmentünk közösen az Emberi Erőforrások Minisztériumába tárgyalni 2020. január 15-én, a tárgyalásokat követő nyilatkozatok alapján egyértelművé vált számunkra, hogy az MSZ-EDDSZ nem tudja kellő hatékonysággal és elhivatottsággal képviselni a magyar orvosok érdekeit.Ezért most ismételten a Ti, a magyar orvosok segítségére van szükségünk. Szeretnénk élettel megtölteni a régóta létező, ám eddig nem sok fényt kapó orvosi szakszervezetünket, a Magyar Orvosok Szakszervezetét (MOSZ). Arra kérünk Titeket, lépjetek be egy jelképes összegű tagdíjért cserébe (havi 300 Ft) a MOSZ-ba. Becsléseink szerint nagyjából 10000 orvos belépése esetén elérhetjük az úgynevezett ágazati reprezentativitást, és ezáltal jogszerű és mellőzhetetlen tárgyalófelekké válhatunk az orvosi bértárgyalásokon.

Bértábla javaslatunkat itt találhatjátok: https://mok.hu/…/a-magyar-orvosi-kamara-javaslata-a-kozfina…

Kérjük tehát, szánjatok rá 5 percet, hogy kitöltsétek a MOSZ-hoz való csatlakozási nyilatkozatot, hogy bebizonyítsuk, az orvostársadalom ki tud állni az érdekeiért, és a saját lábán tud a tárgyalóasztalhoz sétálni. http://www.moszhonlap.hu/content.php…

Kinyomtatva, kitöltve, aláírva, scannelve be lehet küldeni emailben: mosz@mok.hu
vagy fel lehet adni postán: Magyar Orvosok Szakszervezete - 1068 Budapest, Szondi u. 100.

Néhány nap múlva kaptok visszaigazolást a felvételről, akkor be kell fizetni a tagdíjat. A tagdíj fizetése történhet:

A banki utalásnál az átutalási közleményben kérjük feltüntetni a befizető nevét és pecsétszámát, a könnyebb azonosíthatóság érdekében! A bérlevonáshoz szükséges meghatalmazás a Dokumentumok menüpont alatt érhető el. A tagdíj mértéke: 300 Ft/hó, 3600 Ft/év. Gyertek, élesszük fel a szakszervezetünket havonta kevesebb, mint egy csésze kávé áráért!

Dr. Lénárd Rita – MOK alelnök