Dr. Kásler Miklós felhívása - Önkéntes munkára

Önkéntesek jelentkezését várjuk!

Tisztelt Orvoskollégák! Tisztelt Szakdolgozók! Tisztelt Egészségügyi Hallgatók, Tanulók! Tisztelt Elhivatottak a koronavírus-járvány elleni küzdelemben!

Tisztelettel kérem Önöket, hogy segítsenek a koronavírus járvány elleni védekezésben és jelentkezzenek önkéntes munkára a sürgősségi betegellátásba és az alapellátásba.

Az egész világot elérte a koronavírus pándémia és a köröttünk levő országokban több tízezren szenvednek már a megbetegedésben. A hétvégén hazánkban is a közösségi terjedés szakaszába ért a járvány és rohamosan szaporodik a megbetegedettek száma. Az egészségügyre nehezedő nyomás azért is óriási, mert idős kollegáink sérülékenyebbek a vírussal szemben, ezért nemcsak a betegek gyógyítását, hanem az ő védettségüket  is szeretnénk  biztosítani. Ezért  a 65 év  feletti  egészségügyi  dolgozókat olyan beosztásba kell helyezni, ahol nem találkoznak közvetlenül beteggel. A bizonyítottan COVID-19 fertőzöttekkel közvetlen kontaktusba került személyek, így az őket ellátó egészségügyi személyzet tagjai járványügyi megfigyelés alá helyezendők. A koronavírus elleni védekezés, a járvány megfékezése, a károk enyhítése csak összefogással és a közösség érdekének előtérbe helyezésével lehetséges. Az életkor vagy a járványügyi megfigyelés miatt a közvetlen betegellátásból kieső orvosok és szakdolgozók pótlására önkéntes programot hirdetek meg. Ha Ön 18-49 év közötti, és úgy érzi, hogy az első vonalban van a helye, akkor várjuk jelentkezését! Hívjuk és várjuk mindazokat, akik közép- vagy felsőfokú egészségügyi képzésben vesznek részt. Orvos-, fogorvorvos-, gyógyszerésztanhallgatók, egészségtudományi hallgatók, egészségügyi OKJ-s képzések hallgatói is jöjjenek! Hívjuk és várjuk azokat a rezidenseket és szakorvos-jelölteket akik szükség esetén szívesen vállalnának feladatot a képzőhelyüktől eltérő egészségügyi intézményben vagy a járványügyi védekezés egyéb színterein. Hívjuk és várjuk azokat a szakorvosokat, vagy azon szakrendelések szakdolgozóit, ahol a betegforgalom a járványügyi helyzetben várhatóan lecsökken Hívjuk és várjuk azokat az egészségügyi szakembereket, orvosokat és szakdolgozókat, akik  nem közfinanszírozott járó- vagy fekvőbetegellátó egészségügyi szolgáltatóknál dolgoznak. Hívjuk ésváijuk azokat az egészségügyi szakembereket, akik egészségügyi szakképesítésük megszerzése után nem az egészségügyi ágazatban helyezkedtek el, vagy időközben hagyták azt el.   Jelentkezni az alábbi honlapon történő regisztrációval lehet: https://covid-onkentes.aeek.hu/ Ne feledjék, fiatal és egészséges emberek számára a COV1D-19 fertőződés szokványos tünetekkel szokott lezajlani. Viszont az idős és/vagy krónikus betegséggel élő honfitársainkat, kollégáinkat feltétlenül meg kell védeni a vírussal való találkozástól!

Küzdjünk  együtt  a  COVID-járvány  megfékezéséért,  az  emberek  tisztességes  gyógyításáért  és gyógyulásáért!  

Dr. Kásler Miklós  miniszter